Aankondiging van algemeen poëtisch belang!

November 16, 2021 publicaties

Aankondiging van algemeen poëtisch belang!

category:
publicaties

date:
November 16, 2021

tags:
gedichten,

Uitdaging: hoe geef je een dichtbundel uit als je daarbij ook nog eens “een galerij aan tekeningen” wil presenteren?

Dan wordt het leuk en ernstig tegelijk. Het is werken aan de teksten, hoe ze groeperen, waar de plaats geven aan de tekeningen, weglaten en aanvullen, de sterktes en de zwaktes durven zien, remmen en weer optrekken, tijd geven om te falen. Het letterlijk over punten en komma’s laten gaan. Uiteindelijk een geheel kneden tot grote voldoening? Dat was proces van 10 maanden intens samenwerken met Maria en Johan, de uitgevers. Voor mij, de kunstenaar, werd het een unieke, ja inspirerende ervaring. Never to old to learn. Heerlijk toch!


Als cosmonauten cirkelen we gedrieën nu rond de bundel die zich op zondag 30 januari 2022 in de namiddag in het Zuiderpershuis voor jullie zal openen. Zoals je van me kan verwachten wordt zo’n voorstelling zoiets als “you never have seen this before”. Goede artiesten zullen me dan omringen.: Jef Neve (piano), Aminata Demba (stem), Juan Monte (camera).


Noteer nu al op de slaapkamermuur boven je bed:

30 januari 2022 om 15 uur, Zuiderpershuis, Antwerpen

Voorstelling van “Ik teken alvast de kaft”. Gedichten en tekeningen van Lebuïn.

Ism Deystere Uitgeverij, Meerbeek.


En ja, corona zit er ook voor iets tussen. (Dat meen je niet hé …)


Meer info volgt.